حجامت کمر در ناحیه کمر، و در مهرههای s1 انجام میگیرد به آن حجامت رهاننده نیز گفته میشود که در بهبود درد تاثیر بسزایی دارد.
محل حجامت: گودی کمر
خواص حجامت: بهبود درد و اسپاسم و کمک به رفع جوش و دمل در ناحیه کمر و باسن، بهبود دردهای دوران قائدگی، تقویت تخمدان و رحم
بهبود کمر درد با حجامت
با حجامت کردن در زیر گردن و میان دو کتف میتوان از لخته شدن خون و فاکتورهای انعقادی که یکی از عواملی است که منجر به بروز سکتههای قلبی و مغزی میشود، جلوگیری کرد.
خون سرشار از قطرات زیر چربی و لختههای مستعد کوچک به هم پیوسته را به عضلات پشت پمپ میکند و از طریق حجامت در محل موردنظر آنها را به دام میاندازد و از بدن خارج میکند.
چون عوامل تشکیلدهنده لختهها به سایر نقاط بدن وارد میشوند و حجامت آنها را پاک میکند.
با استخراج ذرات چربی که در روند اکسیژنه شدن خون از طریق حجامت صورت میگیرد، مویرگهایی که داخل عضلات پشت تنهگیر کردهاند و پشت سر هم هستند که این مسئله باعث میشود عروق گشادتر و مسیرها بازتر شوند و از آمبولی کردن جلوگیری شود.
حجامت کردن تاثیر فوق العادهای در درمان کمردرد و بهبود دیسک کمر دارد.
تاثیر حجامت در درمان استرس و دردها باعث شده است افراد زیادی از این شیوهی درمانی استفاده کنند.
حجامت کمر چگونه انجام میشود؟
بعد از معاینه توسط پزشک متخصص در صورتی که تشخیص داده شد که میتوان برای درمان کمردرد از حجامت استفاده کرد، فرد بیمار میبایستی به صورت چهار زانو روی تخت بنشیند.
سپس پزشک محل انجام حجامت را با بتادین و یا الکل ضدعفونی میکند و یک لیوان یک بار مصرف مخصوص حجامت را بر روی قسمتی از کمر که درد میکند، میگذارد.
بعد از ثابت و مستحکم نمودن لیوان عمل بادکشی به مدت ۳ الی ۵ دقیقه بر سطح پوست انجام میشود.
این عمل علاوه بر به وجود آمدن احتقان و التهاب در موضع، موجب تجمع مواد سبک خون مویرگی در موضع حجامت میشود.
فرد حجامتکننده در ادامه لیوان را از محل موضع جدا میکند و با استفاده از یک تیغ یک بار مصرف استریل شده چند خراش روی سطح پوست ایجاد میکند.
سطح عمق تیغ باید نزدیک به نیم تا یک میلیمتر به صورت مایل در موضع حجامت ایجاد شود.
در نهایت مجددا لیوان مخصوص حجامت را در ناحیه موردنظر قرار میدهند تا خون توسط بادکش به لیوان حجامت مکیده شود و عمل استخراج و بادکش ۳ الی ۵ نوبت هر بار به مدت ۳ الی ۵ دقیقه انجام شود.
عمل حجامت به صورت متوسط بین ۱۵ الی ۲۰ دقیقه طول میکشد.
در کل فرایند حجامت باید حداکثر ۵۰ تا ۷۵ میلیمتر خون از بدن شخص تخلیه شود.
البته باید گفت که در حجامت سر، کمر، ساق پا اصولا میزان خون استخراج شده کمتر از این مقدار است.
جایگاه حجامت گودی کمر :
حجامت گودی کمر یا ساکرال از حجامت های ناحیه تنه می باشد که موضع آن میان دو باسن در انتهای ستون فقرات و روی استخوان خاجی(ساکروم) و به عبارتی روی مهره آخر کمری(L5)و مهره اوّل خاجی(S1) می باشد.در واقع این حجامت که به آن حجامت چاربند نیز می گویند از وسط گودی بالای باسن و روی موضع لومبار ( lumbar) گرفته می شود و عمدتاً بیماری های قسمت میانی تن را درمان می نماید . یعنی دردهای کمری ، دردهای کلیوی ، دردهای مثانه و پروستات.
بعضا این اعتقاد وجود دارد که بهتر است این حجامت، کمی پایین تر از مهره های کمری و کاملا بین دو باسن انجام شود که در این حالت، عملا فرقی بین حجامت چهاربند و عصعص(دنبالچه) لحاظ نمی شود.
نکات مربوط به روش اجرای حجامت گودی کمر :
با توجه به اینکه ناحیه مورد نظر حس بهتری نسبت به مواضع دیگر حجامت دارد، سرعت عمل فرد حجّام (حجامتگر) در اجرای آن بسیار ضروری است.
از آن جایی که یکی از مشتریان ثابت این نوع حجامت، افراد مبتلا به کمردرد هستند خیلی از مواقع ضرورت دارد که به دلیل درد زیاد کمر، بیمار را در حالت خوابیده به پهلو حجامت کرد.
عوارض احتمالی حجامت گودی کمر :
- عارضه اصلی این نوع حجامت، کاهش قوای جنسی در انجام بی رویه این حجامت است و لذا تکرار آن در جوانانی که مشکل زیاد بودن شهوت را دارند و توانایی ازدواج نیز ندارند؛ می تواند مفید باشد. البته یادآوری میگردد که تشخیص ضرورت و برنامه ریزی جهت اجرای هر نوع حجامت به عهده پزشک مسلط بر طب سنتی و حجامت است و این مطالب جهت آشنایی علاقه مندان با انواع حجامت است و به هیچ وجه مجوز و توصیه ای برای افراد غیر مجاز و همچنین خود درمانی نیست، چرا که ممکن است عواقب و عوارض جبران ناپذیری داشته باشد.
- حجامت ساکرال قدرت فوق العاده ای در کاهش فشار خون به ویژه در موارد اورژانسی دارد. این قدرت می تواند گاهی به عنوان یکی از نکات منفی، باعث کاهش فشار خون شدید بیمار شود و که طبیب طب سنتی حتما موارد احتیاطی را در نظر خواهد گرفت.
- ضعف و کوچک شدن کلیه ها نیز می تواند از عوارض حجامت چهاربند غیر اصولی و خود درمانی باشد.
فواید حجامت گودی کمر چیست؟
- حجامت چمابند برای درمان اسپاسم کمر
- انواع کمردرد
- دردهای سیاتیکی
- از بین بردن جوش، دملهای کمر، باسن و همچنین ران
- خارش پشت، رحم، بیضهها
- درمان التهاب و ریاح رحم، تخمدانها، مثانه، کیست تخمدان و فیبروم رحم
- درمان انواع خونریزیها
- کاهش عوارض یائسگی مانند گرگرفتگی، سوزش ادرار، عفونتهای ادراری
- نقرص
- بیماریهای مقعدی
- اسهال همراه با دل پیچه
- مضرات حجامت گودی کمر
- ضرورت هر گونه حجامت باید حتما توسط یک متخصص تشخیص داده شود.
زیرا ممکن است عواقب و عوارض غیر قابل جبرانی در پی خواهد داشت. - حجامت ساکرال در موارد خاص موجب کاهش فشار خون میشود.
فواید حجامت ساکرال برای خانمها
حجامت ساکرال که در گودی کمر انجام میشود نیز از مهمترین و موثرترین حجامت های مفید برای زنان میباشد که با توجه به نزدیکی آن به دستگاههای باروری ، هورمونی و تناسلی زنان یعنی زحم ، تخمدان و فرج میتواند در زمینه درمان بیماریهای زنان تحت نظر پزشک با تجربه و مسلط بر طب سنتی بسیار مفید باشد.
اثرات حجامت گودی کمر برای زنان:
- درمان التهابات و ریاح رحم، تخمدان ها
- درمان کیست تخمدان
- درمان فیبروم رحم
- درمان بعضی انواع خونریزی زیاد عادت ماهیانه بانوان
- درمان قاعدگی های دردناک
- درمان هیرسوتیسم (پرمویی زنانه)
- درمان ترشحات واژینال (لوکوره)
- کاهش عوارض یائسگی و از جمله گرگرفتگی
- درمان دردهای مثانه، سوزش ادرار، عفونت های ادراری و وجود خون در ادرار